Tämä pizza on minulla aika vakio, eli aina, kun teen jauhelihapizzaa, siitä tulee yleensä tällaista. Ihanan paksua ja täyteläistä pizzaa! :P

1783503.jpg

Jauhelihapizza

Pohja:

1 1/2 dl vettä

20 g hiivaa

1/2 tl suolaa

2 rkl öljyä

noin 3 1/2 dl vehnäjauhoja

Täyte:

1/2 tlk tomaattimurskaa

400 g jauhelihaa

1 sipuli

2 tomaattia

noin 2-3 dl juustoraastetta

oreganoa

pizzamaustetta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.Lisää suola, öljy ja vähitellen jauhot. Alusta taikina pehmeäksi, kiinteäksi palloksi koneella tai käsin. Jätä se peitettynä hetkeksi lämpimään lepäämään. Kaaviloi taikinasta iso pyöreä levy ja nosta se pellille leivinpaperille. Anna taikinan kohota noin 20 minuuttia. Sillä aikaa kun taikina kohoaa, paista jauheliha ja sipuli. Levitä taikinan päälle tomaattimurska ja sen päälle jauheliha, jonka voit maustaa haluamallasi tavalla ja viipaloidut tomaatit. Ripottele päälle juustoraaste ja mausteet. Paista pizzaa 250 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.