1803940.jpg

Perunasosejauhelihalaatikko

noin kuudelle

Perunasose:

n.20 kpl keskikokoisia perunoita

vettä

n.9 dl maitoa (tai niin paljon että tulee sopivan löysää muusia)

2-3 rkl voita

1,5 tl suolaa (maun mukaan)

Jauhelihaseos:

400 g naudanjauhelihaa

1 sipuli

voita paistamiseen

1 tlk tomaattimurskaa (400g)

1/2 tl suolaa

mustapippuria

loraus soijakastiketta

Pinnalle:

korppujauhoa

muutama nokare voita

Pese ja kuori perunat ja laita kiehumaan. Keitä niin kauan kunnes perunat ovat pehmeitä. Kaada keitinvesi pois. Soseuta perunat ja lisää vähitellen lämmitetty maito. Mausta voilla ja suolalla. Ruskista jauheliha ja kuullota sipuli jauhelihan joukossa. Lisää joukkoon tomaattimurska, suola, mustapippuri ja soijakastike. Kaada uunivuokaan kerroksittain perunasosetta ja jauhelihaseosta. Keskimmäiseksi tulee jauhelihaseos. Laita pinnalle korppujauho ja muutama voinokare. Paista 200 asteessa n. 45 minuuttia.