Siitä on vähän aikaa, kun viimeksi lisäsin reseptin.. Kokeet ja läksyjen paljous on vienyt aika paljon aikaa.. =/ Onneksi nyt on tiedossa loma, ja olenkin ajatellut leipoa oikein kunnolla.. :P Tätä wokkia tein reilu viikko sitten, hyvää oli. Lisäksi tein kiinalaiseen tapaan keitettyä riisiä, puuroriisiä ilman suolaa. Ohje on noin 3:lle hengelle, itse tein kaksinkertaisen annoksen.

1999643.jpg

Kiinalainen broileriwokki

250 g maustamattomia broilerisuikaleita

2 rkl soijakastiketta

2 rkl maissitärkkelystä

1 tl inkivääriä

1 iso valkosipulinkynsi

1-2 rkl öljyä

10 cm:n pala purjoa

1/2 paprikaa

1 pieni viipaloitu porkkana

Kastike:

3 dl liha-tai kanalientä

1 rkl soijakastiketta

3 tl tomaattisosetta

(vähän suolaa)

(ripaus sokeria)

Laita broilerisuikaleet pieneen kulhoon ja sekoita niiden joukkoon soija, maissitärkkelys, inkivääri ja murskattu valkosipulinkynsi. Puhdista purjo ja poista paprikasta siemenet. Leikkaa kasvikset hyvin ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Kuumenna öljy suuressa teflonpannussa ja ruskista broilerisuikaleet hyvällä lämmöllä. Siirrä palat kulhoon odottamaan. Lisää pannuun vähän öljyä ja kääntele kasviksia siinä parin minuutin ajan. Varo, etteivät ne ruskistu. Sekoita kasvisten joukkoon broilerisuikaleet ja kastike, kiehauta. Hauduta ruokaa pari minuuttia ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja ripaus sokeria. Tarjoa ruoka riisin kanssa.