Mietein keskiviikkona mitä kakkua tekisin. Löysin tämän ohjeen Ruokasuositkit Suklaa-kirjasta. Oli todella makeaa kakkua, ei kannata maistaa kuin pieni pala. :) Meiltä ei löytynyt kahta samankokoista irtopohjavuokaa, joten alimmainen kakkupohja on hieman isompi kuin ylimmäinen, kuten kuvasta näkyy. Kakku olisi ehkä ollut parempaa, jos olisi päälle laittanut kermaa täytteen sijasta... Ei olisi ollut niin äklömakeaa.
Paholaisenkakku
10-12 hengelle
100 g tummaa suklaata
250 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
225 g voita ja ylimääräistä voiteluun
400 g tummaa sirotesokeria
1 tl vaniljauutetta
3 kananmunaa
1 1/4 dl piimää
2 1/4 dl kiehuvaa vettä
Täyte:
300 g hienoasokeria
2 munanvalkuaista
1 rkl sitruunanmehua
3 rkl appelsiinimehua
sokeroitua appelsiininkuorta tai appelssiinin paloja koristeeksi
Sulata suklaa kuumuutta kestävässä kulhossa kiehuvan vesikattilan yllä. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda yhteen. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi toisessa isossa kulhossa, lisää joukkoon vaniljauute ja sitten yksi kerrallaan munat jatkuvasti sekoittaen. Jos seos on liian juoksevaa, lisää joukkoon hiukan jauhoja. Hämmennä sulatettu suklaa varovasti joukkoon ja sekoita sitten vähitellen mukaan loput jauhoseoksesta, piimä ja kiehuva vesi. Voitele kevyesti kaksi irtopohjaista matalaa vuokaa (halkaisija 20 cm) ja peitä pohjat leivinpaperilla. Siirrä taikina vuokiin ja sivele pinta tasaiseksi. Paista 190 asteeseen esilämmitetyssä uunissa 30 minuuttia tai kunnes kakkupohjat antavat painettaessa hieman myöten. Anna jäähtyä 5 minuuttia, ota varovasti vuoista ja kumoa kakkuritilälle jäähtymään kunnolla. Täyte: Laita ainekset vesihauteessa olevaan kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi. Nosta liedeltä ja vatkaa vielä, kunnes seos on jäähtynyt. Sivele kakkupohjille ja aseta pohjat päällekkäin. Levitä loput täytteestä kakun päälle ja sivuille. Koristele appelsiininkuorella tai -paloilla.
Kommentit