Tämän tein jouluaatoksi. Sai kehuja, tykkäsin itsekin. :) Joillakin voi olla ennakkoluuloja luumuihin, mutta kannattaa silti maistaa, koska mielestäni luumu maistui tässä juuri sopivasti.
Hyydytetty luumutorttu
12-14 annosta
Pohja:
1 pkt (300g) piparkakkuja
50 g kevytlevitettä
1/2 dl glögijuomaa
Täyte:
5 liivatelehteä
250 g maitorahkaa
200 g luumumarmeladia
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
1/2-1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl kanelia
Koristeeksi:
kivettömiä luumuja
Jauha piparkakut monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa hienoksi. Lisää kevytlevite sekä glögijuoma ja sekoita tasaiseksi. Painele muruseos irtoreunavuokaan, jonka pohja on peitetty leivinpaperilla. Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi turpoamaan. Sekoita maitorahka ja luumumarmeladi keskenään. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto rahkaseoksen joukkoon. Mausta maun mukaan sokerilla sekä vaniljasokerilla ja kanelilla. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet kuumennettuun vesitilkkaan. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen muiden täyteaineiden joukkoon. Kumoa täyte piparkakkumurupohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota vuoan reunat ja nosta torttu paperin avulla tarjolle. Koristele kivettömillä luumuilla.
Kommentit