Tein näitäkin joululahjaksi. Siitä on tullut jo tapa, kun tein viime vuonnakin. =) Vaaleat konvehdit, jotka ovat vuoissa, ovat turkinpippuri-valkosuklaakonvehteja. Tummat, tomusokerilla hunnutetut ovat mariannetryffeleitä ja  kaksi "rosoista" sekä kaksi tummaa ovat itse keksittyjä pähkinäkonvehteja. Kaikki olivat tosi hyviä! :P Turkinpippuri-valkosuklaakonvehdit ovat kotoisin Kinuskikissalta, mariannetryffelit nappasin joltakin sivustolta netistä.

2183653.jpg

Turkinpippuri-valkosuklaakonvehdit

n. 60 paperista karkkivuokaa

400 g valkosuklaata

4-5 rkl Turkinpippuri-murskaa

Sulata ja temperoi valkosuklaa. Sekoita joukkoon Turkinpippuri-murska. Lusikoi muotteihin tai käytä apuna kertakäyttöistä pursotuspussia. Heiluta konvehtivuokaa niin, että pinta tasoittuu ja ilmakuplat nousevat pintaan ja hajoavat. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Ps. Temperoimisesta lisätietoa löytyy Kinuskikissalta.

 

Mariannetryffelit

n. 50 kpl

2 dl kuohukermaa

200 g tummaa suklaata

200 g vaaleaa suklaata

1 pss Marianne kuulia murskattuna (150g)

koristeluun tomusokeria

Kiehauta kerma. Lisää joukkoon paloitellut suklaat. Anna niiden sulaa ja sekoita seos tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä. Sekoita Marianne-rouhe joukkoon. Anna seoksen jähmettyä viileässä. Ota seoksesta samankokoisia nokareita ja pyörittele palloiksi. Pyöritä pallot lopuksi tomusokerissa. Nostele pallot pieniin karkkivuokiin tai tarjoiluvadille. Säilytä viileässä.

 

Suklaapähkinät

48 kpl

48 kokonaista hasselpähkinää

500 g valkoista marsipaania

250 g tummaa suklaata

wiener nougat crushia koristeeksi (Tummissa konvehdeissa sekoitin crushin suklaaseen)

Jaa marsipaani 48 samankokoiseen palaan ja muotoile niistä kuulia. Aseta marsipaanikuulien sisälle hasselpähkinä ja paina kiinni. Murra suklaa pieniksi paloiksi ja sulata vesihauteessa jatkuvasti hämmentäen. Kasta marsipaanikuulat haarukan avulla suklaaseen ja valuta ylimääräinen suklaa takaisin kulhoon. Siirrä suklaakuulat leivinpaperille ja koristele wiener nougat crushilla. (Voit myös sekoittaa crushin sulaan suklaaseen ja kastaa kuulat siinä jolloin sinun ei tarvitse koristella konvehteja enää.) Nosta konvehdit jääkaappiin kovettumaan.