Tein tämän tapaninpäiväksi, kun meille tuli vieraita. Oli mielettömän hyvää! :PP Vieraatkin tykkäsivät. Ohjeen nappasin Hellapoliisilta. Irtopohjavuoan pohjan unohdin tortun alle. :) En löytänyt kaupasta laimentamatonta glögiä, joten laitoin normaalia glögijuomaa.

2183714.jpg

Glögijuustotorttu

Pohja:

150-200g piparkakkuja

75-100g margariinia

Täyte:

200g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl vispikermaa tai vastaavaa

1/2 dl sokeria

2 munaa

1/2 tl kanelia

1/2 tl inkivääriä

1/2 tl neilikkaa

5 liivatelehteä

1 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä

Pinnan kiille:

2 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä

1 dl vettä

4 liivatelehteä

Murskaa keksit jauheeksi tehosekoittimessa tai pussissa esim. lihanuijalla. Sulata margariini ja sekoita piparinmurut sulan margariinin joukkoon. Painele seos irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24cm), jonka pohjalle olet leikannut leivinpaperin. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muna-sokerivaahto tuorejuustoon. Laita liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen. Kuumenna glögi ja sulata siihen liivatelehdet, joista on puristettu vesi pois. Sekoita glögi ja mausteet juustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna kakun hyytyä tunti kylmässä ja valmista glögistä kiille. Laimenna glögi ja kuumenna. Sekoita kylmässä vedessä hetken pehmenneet liivatelehdet. Kaada jäähtynyt (!!) glögiseos hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia. Irrota kakku vuoasta ja koristele halutessasi mantelilastuilla tai kanelitangoilla.