Tein näitäkin torstaina. Hyvää, perussämpylää. Ohje on ihan jauhopussista, mutta laitan sen kuitenkin tänne. Pitäisi alkaa tekemään sämpylöitäkin eri tavalla, vaikka siemeniä tai porkkanaraastetta joukkoon lisäten..

2197420.jpg

Sämpylöitä

n.15 kpl

5 dl maitoa, vettä tai piimää

50 g hiivaa

2 tl suolaa

1 rkl siirappia

50 g voita, margariinia tai öljyä

n. 10 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja siirappi ja alusta taikinaksi sämpyläjauhoilla. Lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa. Leivo kohonnut taikina tangoiksi ja ota siitä palasia uunipellille joko sellaisenaan tai pyöritellen. Anna sämpylöiden kohota hyvin peitettynä. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla n. 225 asteessa 12-15 min.