Tein tätä edellisviikonloppuna. Tuli siinä samassa yksi kotsanläksykin taas tehtyä. :) Oli ihan hyvää kalaa, erityisesti smetanan kanssa.

Smetanakala

600-700 g kirjolohifilee

2 smetanaa

1 purjo

2 dl kermaa

1 tlk/200 g herkkusieniä

tilliä

suolaa

mustapippuria

sitruunapippuria

voita tai margariinia

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja voitele uunivuoka margariinilla. Laita filee vuokaan (nahkapuoli alaspäin). Ripottele suolaa ja mustapippuria päälle. Leikkaa saksilla kalan päälle tilliä. Hauduta paistinpannulla herkkusieniä ja purjoa rasvassa ja kaada seos sen jälkeen vuokaan tasaisesti. Sekoita kulhossa smetana ja kerma, ja kaada se kalan päälle. Ripottele sitruunapippuria pinnalle. Paista uunissa (175 asteessa) 30-35 min.