Tein näitä samaan aikaan kuin Wiener nougat crush-pikkuleipiäkin, mutta en ole ehtinyt lisäämään ohjetta aikasempaa. Nämä olivat todella hyviä ja maistuivatkin twixille! :) Oli vain vähän ongelmia kinuskin valmistamisen kanssa, ensimmäinen satsi meni pilalle kun keitin sitä liian kauan... Ohje on Emerald citystä.

Keksi kuin twixi

Keksit:

250 g voita

1 dl sokeria

1 muna

400 g vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää muna ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi ne sormin voivaahdon kanssa tasaiseksi seokseksi. Anna levätä viileässä hetki kelmuun käärittynä. Kauli taikina ohueksi levyksi kahden kelmun välissä ja ota mieleiselläsi muotilla siitä keksejä. Paista 175 asteessa kunnes keksit ovat hieman saaneet väriä. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Täyte:

125 g fariinisokeria

1 1/2 dl kuohukermaa

1 rkl voita

Laita fariinisokeri ja kerma kattilaan. Anna seoksen kiehua välillä sekoittaen, kunnes seos muistuttaa kinuskia. Lisää joukkoon lopuksi voi ja anna jäähtyä hieman, ennen keksien täyttämistä. Sivele kinuskia keksin tasaiselle puolelle ja aseta toinen keksi kanneksi. Laita kylmään odottamaan kuorrutuksen valmistamista.

Kuorrutus:

200 g maitosuklaata

1 rkl auringonkukkaöljyä/rypsiöljyä

Sulata suklaa mikrossa ja lisää joukkoon öljy. Dippaa täytettyjen keksien kansiosa suklaaseen ja anna ylimääräisen suklaan valua pois. Säilytä viileässä.