Löysin tämän ohjeen jo viime vuonna Hellapoliisilta mutta en silloin vielä kokeillut. Nyt kokeilin, synttäreilleni, joita juhlin toukokuun lopussa. Oli tosi hyvää ja raikasta kakkua, täytyy kyllä sanoa että tykkään enemmän tällaisista hedelmä- tai sitten marjakakuista kuin esim. marsipaanikakuista tai karkeilla koristelluista kakuista... =) Vieraatkin tykkäsivät. =)) Kiille hieman epäonnistui, se nimittäin klimppiintyi, joten se ei näytä kakun päällä kovin kivalta.. En tiedä mitä tein väärin... Mutta siitä huolimatta oli kyllä tosi hyvää kakkua! Varsinkin mango-appelsiinijogurtti maistui ihanasti välissä. :p Kuva on tuollain ylhäältä päin otettu, koska reunapursotukset meni ihan päin pemaa... Kakun pohja on 6 munan ja se on tehty sillä periaatteella, että kaikkia aineksia on samanverran kuin on munien tilavuus.

1245004986_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Appelsiinivaahtotäytteinen hedelmäkakku

Täyte molempiin väleihin:

10 liivatelehteä

5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna

800 g Perinteinen mango-appelsiinijogurttia

2 appelsiinin raastettu kuori

2 appelsiinin puristettu mehu liivatteiden liuottamiseen

1 dl sokeria

2-3 tl vaniljasokeria

Kostutus:

sitruunalimua

Reunapursotukset: 5 dl Flora vispiä

Päällä: säilykemandariineja, säilykepersikkaa, säilykeananasta, vihreää kiiviä, tummia viinirypäleitä ja punaisia kirsikoita

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, lisää jogurtti, appelsiinin kuoriraaste, sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna appelsiinimehu kuumaksi mikrossa tai pienessä kasarissa. Liuota vedestä puristetut liivatteet mehun joukkoon, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Vuoraa kakkuvuoka kelmuilla siten, että kelmun liepeet tulevat vuoan reunojen ulkopuolelle. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita alimmaiseksi kakun päällilevy ylösalaisin, kostuta. Kaada päälle puolet täytteestä, laita seuraavaksi keskimmäinen kakkulevy, kostuta ja kaada päälle loput täytteestä. Laita päälle vielä kakun pohjaosa ja kostuta se. Käännä kelmun liepeet kakun suojaksi ja nosta kakku jääkaappiin. Hyydytä mielellään seuraavaan päivään. Kumoa kakku,koristele haluamillasi hedelmillä, tee kiille, ohje hyytelösokeripaketissa ja pursota kermat.