Näitä leivoin isän luona samaan aikaan, kun niitä muffineitakin. Hyvää peruspullaa. :P Ohje on Myllyn Paras-Emännän puolikarkeiden vehnäjauhojen pussista. Tein pullista kolmea erilaista; tavallisia raesokeripullia, voipullia ja saksipullia. Saksipullista ei tullut otettua kuvaa, mutta ne leikataan saksilla kaksi kertaa päältä rastiin (ei reunoihin asti) ja keskelle laitetaan margariininokare, hienosokeria ja kanelia. Sitten "töröt" painetaan kiinni. :)

1928315.jpg                          

1928319.jpg            

Pullat

5 dl maitoa

50 g hiivaa

1-2 tl suolaa

2 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

1 kananmuna

n. 15 dl Emännän puolikarkeita vehnäjauhoja (n. 1 kg)

n. 150 g voita tai margariinia

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta haluamasi muotoisia pullia. Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele munalla ja koristele raesokerilla ennen paistamista. Paista pullat 225 asteessa uunin keskitasolla 5-10 min.