Näitä lusikkaleipiä eräs tuttuni pyysi minua leipomaan poikansa rippijuhliin. Hyvin ne onnistuivatkin, vaikka en olekkaan tätä ennen niitä tehnyt. =o)

1719039.jpg

Lusikkaleivät

20 kpl

100 g margariinia tai voita

3/4 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

2 1/4 dl vehnäjauhoja

1/2 tl ruokasoodaa

Täyte:

kiinteää sosetta tai marmeladia

Pinnalle:

sokeria

Sulata margariini. Lisää sulaneeseen rasvaan sokeri ja sekoita, kunnes rasva vähän jäähtyy. Lisää vanilliinisokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu ruokasooda. Muodosta taikinasta pieniä lusikanmuotoisia pikkuleipiä painamalla taikinaa kahvilusikkaan ja vetämällä siitä varovasti leivinpaperille pellille. Paista 175 asteessa uunin ylätasossa vaaleanruskeiksi, noin 15 minuuttia. Yhdistä kaksi pikkuleipää laittamalla marmeladia väliin. Paina varovasti tiiviisti kiinni ja kääntele sokerissa.