Innostuin siinä paholaisenkakun ohessa leipomaan näitäkin. Nämä eivät olleet rapeita, niin kuin croissantit yleensä. Olisi varmaankin saanut olla kauemmin uunissa. Mutta kyllä ihan syötäviä tuli. :)

2010023.jpg

Croissantit

8 kpl

1 1/2 dl vettä tai maitoa

30 g hiivaa

1/2 kananmunaa

1/2 tl suolaa

75 g margariinia tai voita

noin 4 dl vehnäjauhoja

Voiteluun:

1/2 kananmunaa

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää suola, puoli munaa ja jauhot. Alusta pehmeä rasva taikinaan viimeisenä. Vaivaa taikina leipomisalustalla hyvin sitkeäksi, jotta sarvet eivät repeilisi paistamisen aikana. Kaaviloi taikina suureksi pyöreäksi levyksi ja jaa se kahdeksaan sektoriin taikinapyörällä tai veitsellä. Kääri sektorit sarviksi niin, että aloitat leveästä reunasta. Laita sarvet pellille leivinpaperille vähän kaarelle. Kohota voisarvet lämpimässä vedottomassa paikassa hyvin ja voitele ne munalla. Ripottele pinnalle pieniä kaurahiutaleita. Laita sarvet uunin keskiyasoon 250 asteeseen, mutta alenna lämpö heti 225 asteeseen ja paista sarvia 10-12 minuuttia.