Oi että tämä oli hyvää! Elämäni ensimmäinen omatekemä omppupiirakka, mutta herkullista tuli. Olen jo kauan aikonut tehdä tätä piirakkaa, ja eilen kun löysin hyvän ohjeen Kotikokin sivuilta aloin tuumasta toimeen. Suosittelen tätä ohjetta kaikille! =)

1886031.jpg

Omenapiirakka

200 g margariinia

1,5 dl sokeria

3 dl jauhoja

1 muna

0,75 dl maitoa

1 tl leivinjauhetta

1 tl vanilliinisokeria

3-4 omenaa

kanelia ja sokeria

Sulata rasva tai käytä pullomargariinia. Sekoita kulhossa sokerin kanssa. Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta). Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei pitäisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa. Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle. Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita puulastalla kovaa tasaiseksi. Taikina on hyvin valuvaa tässä vaiheessa. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja ripottele päälle omenapalat. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina. Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria. Paista 200 asteessa n. 30 min. Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.