1726216.jpg

Stroganoff

noin kolmelle

250 g naudan suikalepaistia

1 sipuli

1 rkl öljyä

1 rkl margariinia tai voita

3 dl vettä

½ tl suolaa

1 ripaus valkopippuria

1-2 tl sinappia

1 rkl tomaattisosetta

1-2 rkl smetanaa tai kermaa

½ maustekurkkua kuutioina

Suurus:

2 rkl vehnäjauhoja

1 dl vettä

Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista lihasuikaleet kahdessa erässä kuumassa rasvassa käännellen. Siirrä lihat kattilaan. Kiehauta vesi ruskistamisen jälkeen pannussa jaa kaada kattilaan. Lisää kattilaan hienonnettu sipuli ja mausteet. Hauduta, kunnes lihapalat ovat kypsiä. Kypsyminen kestää ½-1 tuntia lihan mureuden mukaan. Sekoita vehnäjauhot veteen ja lisää kastikkeeseen. Hauduta vielä 5-10 minuuttia. Lisää kastikkeeseen lopuksi smetana tai kerma ja maustekurkkukuutiot.