Isän luona reilu viikko sitten pyydettiin tekemään jauhelihakastiketta ja minä tietysti suostuin. =) Tuli hyvää, vaikkakin vähän löysää.. En varmaan ikinä opi tekemään kunnon kastiketta. =)) Tämä(kin) ohje on kotitalouden kirjastani. Siinä kirjassa ohjeet on yleensä tarkoitettu 4:lle hengelle, mutta minusta jos ihan kunnolla syö niin siitä saa noin kolme ihmistä. Jotkut syö enemmän, jotkut vähemmän. Itse tein tämän ohjeen kolminkertaisena, kun oli syöjiäkin enemmän.

1855472.jpg

Jauhelihakastike

noin kolmelle

1 porkkana

1 sipuli

200-250 g jauhelihaa

2 rkl vehnäjauhoja

3 dl vettä

1/2 tlk tomaattimurskaa

1 valkosipulinkynsi

1-2 rkl tomaattisosetta (ketsuppia)

1/2 tl oreganoa

ripaus timjamia

3/4 tl suolaa

Kuori porkkanat ja paloittele. Hienonna sipuli. Paahda pannussa jauheliha puuhaarukalla käännellen. Lisää sipuli ja vähän myöhemmin jauhot. Sekoita pari minuuttia ja lisää vesi, porkkanapalaset, tomaattimurska, murskattu valkosipulinkynsi ja tomaattisose. Mausta kastike yrttimausteilla ja lisää lopuksi suolaa oman maun mukaan. Hauduta kastiketta noin 15 minuuttia ja tarkista maku.