Näitä pullia leivoin pikkusiskoni syntymäpäiville. Vaihtelua tavallisen pullan tilalle. Mustikan voi halutessaan vaihtaa vaikka vadelmaan, ajattelinkin kokeilla itse sitä seuraavaksi. Kyllä kelpasi! =)

1749896.jpg

Vanilja-mustikkapulla

(Noin 30 kpl)

5 dl maitoa

1 muna

1 putkilo (noin 1 rkl) kaardemummaa

2 dl sokeria

1 tl suolaa

14 dl vehnäjauhoja

1 hiiva (50 g)

175g voita tai margariinia

200g mustikoita

1/2 rkl perunajauhoja

2 rkl sokeria

6 dl valmista vaniljacreemiä

raesokeria

Lämmitä maito noin 42 asteiseksi mikrossa tai kattilassa ja liuota siihen hiiva. Lisää muna, sokeri, suola ja kaardemumma. Lisää jauhoja pikkuhiljaa vaivaten. Lisää rasva loppuvaiheessa ja alusta taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Peitä liinalla ja nosta lämpimään ja vedottomaan paikkaan kohoamaan kunnes se on kohonnut noin kaksinkertaiseksi ( noin tunti)

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle, jaa taikina kahteen osaan. Kauli ensin yksi osa ohkaiseksi noin pellin kokoiseksi neliöksi. Levitä puolet vaniljacreemistä taikinaneliön päälle tasaisesti. Sekoita mustikoihin perunajauhot ja sokeri. Ripottele noin puolet marjoista tasaisesti vaniljacreemin päälle. Kääri neliö rullalle. leikkaa noin 3 cm levyisiksi viipaleiksi ja kumoa viipaleet leivosvuokiin leikkauspinta ylöspäin. Tee sama lopulle taikinalle. Anna kohota vielä noin puoli tuntia ja voitele halutessasi kevyesti munalla (ei ole pakko) Ripottele pinnalle raesokeria. Paista kiertoilmauunissa 200 asteessa noin 14 minuuttia, tavallisessa uunissa 225 asteessa noin 14 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti.

Huom. jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhoihin.