Tätä herkkua tein edellisviikonloppuna. Oli todella hyvää! Suosittelen lämpimästi.. :) Kuvasta näkyykin, että en ottanut sitä irtopohjavuoan pohjaa kakun alta pois. En kyllä tiedä miten sen olisi sieltä saanut.. Ohje on Hyvää Pataa-kirjasta.

1999655.jpg

Valkosuklaakakku

Kakkupohja:

150 g digestive- tai kaurakeksejä (9-10 kpl)

50 g sulatettua margariinia

Täyte:

175 g tuorejuustoa

1 kananmuna

vajaa 1 dl sokeria

100 g valkoista suklaata

1 tl vanilliinisokeria

5 liivatelehteä

1/2 dl vaaleaa mehua

2 dl kuohukermaa

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Laita keksit muovipussiin ja murenna ne esim. kaulimella. Lisää sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Painele muruseos tasaisesti vuokaan. Laita liivatelehdet  pehmenemään runsaaseen kylmään veteen 5 minuutiksi. Puserra niistä vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Sulata suklaa vesihauteessa tai pidä sitä mikroaaltouunissa täydellä teholla minuutin ajan. Erota kananmunista keltuaiset ja valkuaiset niin, ettei valkuaisten joukkoon tule yhtään keltuaista. Sekoita tuorejuusto, keltuaiset, liivateseos, puolet sokerista, vanilliinisokeri ja sulatettu valkosuklaa kulhossa tasaiseksi. Vatkaa kerma ja loput sokerista vaahdoksi. Vatkaa valkuainen puhtaassa kulhossa kuivalla vatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää juustoseokseen ensin vatkattu kerma ja sitten valkuaisvaahto kevyesti sekoittaen. Valkuainen saa jäädä pieninä hattaroina joukkoon. Kaada seos vuokaan ja jätä hyytymään tunniksi pakastimeen tai anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

2002306.jpg