Veneperunoita on tullut tehtyä liian harvoin. Muutama päivä sitten kuitenkin niitä kokkailin ja oli hyviä. Jauhelihapihvit sopii hyvin niiden kanssa. Ohje on köksänkirjastani. (Hyvää Pataa)

1942104.jpg

Veneperunat

n. neljälle

n.10 perunaa

Maustamiseen:

5-6 rkl öljyä

2-3 hienonnettua valkosipulinkynttä

1 tl hienonnettua maustepippuria

1 tl hienonnettua korianteria

4 tl paprikajauhetta

1/2 tl mustapippuria

1 tl suolaa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese perunat hyvin harjaten. Leikkaa perunat kahtia ja vielä kumpikin puolikas neljään osaan. Laita perunalohkot kattilaan ja kaada vettä päälle niin, että ne peittyvät. Kiehauta vesi ja keitä lohkoja 10 minuuttia, jolloin ne vähän pehmenevät. Kaada vesi pois ja valuta perunat kuiviksi siivilässä. Sekoita öljy ja mausteet reunallisessa uunipannussa, lisää perunat ja pyörittele mausteseoksessa. Kypsennä lohkoja noin 20 minuuttia välillä käännellen. Tarkista lopuksi, että perunat ovat kypsiä ja että niissä on riittävästi mausteita.

Jauhelihapihvit

400 g jauhelihaa

1 dl korppujauhoja

2 dl vettä tai maitoa

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 kananmunaa

1 tl suolaa

1 tl paprikajauhetta

ripaus valkopippuria

Sekoita suuressa kulhossa korppujauho nesteeseen ja anna sen turvota vähän aikaa. Kuori ja hienonna sipuli hyvin hienoksi. Yhdistä korppujauhoon kaikki muut aineet ja sekoita mureketaikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista ne paistinpannussa rasvassa kauniin ruskeiksi molemmin puolin.