Tämän jauhelihakastikkeen alkuperäinen ohje on kotitaloudenkirjastani, mutta nyt päätinkin hieman muokata ohjetta. Jätin valkosipulinkynnet pois, koska meillä ei silloin niitä ollut ja lisäsin herne-maissi-paprikaa. Timjamin korvasin oreganolla, koska se oli juuri päässyt loppumaan. Valitettavasti spaghetti joutui hieman odottamaan, ja siksi kuvassa se näyttääkin vähän oudolta.
Jauhelihakastike
400 g jauhelihaa
2 sipulia
2 rkl öljyä
1 tlk tomaattimurskaa
3 dl vettä
1 ps herne-maissi-paprikaa (200 g)
1 tl suolaa
kuivattua basilikaa
oreganoa
Ruskista jauheliha ja laita se sivuun odottamaan. Hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä kattilassa käännellen. Lisää tomaattimurska, suola, vesi, kuivattu basilika, oregano, herne-maissi-paprika ja jauheliha. Keitä kastiketta, kunnes se sakenee.
Kommentit