Tästä tuli ihan hyvää. Kauan on pitänyt lasagnea tehdä, ja tossa viime viikonloppuna sitten päätin alkaa tuumasta toimeen. Ohje on kotitaloudenkirjastani. Nuo ainemäärät on taas aika pienet, vaikka kirjan mukaan tästä pitäisi 4:lle riittää. Kannattaa vähän miettiä millaisia syöjiä on ja suunnitella sen mukaan määriä paremmin.

1912465.jpg

 

Lasagne

noin 6 lasagnelevyä

Jauhelihaseos:

1 rkl öljyä

1 sipuli

1-2 valkosipulinkynttä

200-250 g jauhelihaa

1 tlk murskattuja tomaatteja

1 lihaliemikuutio

valkopippuria

oreganoa

Juustokastike:

30 g margariinia tai voita

3 rkl vehnäjauhoja

7 dl maitoa

1 tl suolaa

1/2 tl muskottia

2 dl juustoraastetta

Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli kevyesti kuumassa rasvassa paistinpannussa. Lisää tomaatit, hienonnettu valkosipulinkynsi, lihaliemikuutio ja mausteet. Kiehauta kastiketta varten kattilassa rasva ja jauhot. Lisää maito vähitellen ja sekoita, kunnes kastike sakenee ja kiehahtaa. Mausta kastike, lisää juustoraaste ja sekoita tasaiseksi. Levitä kerros juustokastiketta voidellun laakean uunivuuan pohjalle. Laita sen päälle lasagnelevyjä, jauheliha- ja juustokastiketta. Toista sama. Levitä viimeisten levyjen päälle juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista lasagnea 225 asteessa uunin keskitasossa noin 30 minuuttia.