Näitä Hellapoliisilta lähtöisin olevia valkosuklaapaloja tein yhdessä serkkuni kanssa. Oli todella herkullisia, mutta täytyy varoa syömästä liikaa, koska ne ovat sen verran äklömakeita. Kannattaa myös kokeilla vaihtaa valkosuklaakuorrute tummaan- tai maitosuklaakuorrutteeseen. Itse olen kokeillut tummaa ja valkosuklaata yhdessä, mutta valkosuklaa ei makuun paljoakaan vaikuttanut.

1717416.jpg

Valkosuklaapalat

Pohja:

4 munaa

3 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

0,5 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta (Van houten)

2 tl leivinjauhetta

150 g sulatettua margariinia

1,5 dl maitoa

Kuorrute:

1 dl kermaa

250 g valkosuklaarouhetta

Pinnalla:

nomparelleja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä margariinisula ja maito. Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 225 asteissa uunissa keskitasolla n. 10 min, valmista sillä aikaa kuorrute. Kuumenna kerma kattilassa, lisää joukkoon valkosuklaarouhe, sekoita, kunnes suklaa sulaa. Kaada kuorrute kypsän pohjan päälle, koristele halutessasi.