Tämän ohjeen löysin K Supermarketin Kesäherkut-kirjasta. Ihastuin ohjeeseen heti ja herkullista siitä tulikin. Tein tätä juhannuksena jälkkäriksi, mutta toimerruin vasta nyt lisäämään sen tänne. Kannattaa ihmeessä kokeilla! Jos ei pidä mangosta, voi sen vaihtaa vaikka persikkaan.. :P

1719011.jpg

Mangotorttu

noin 12:lle

1 pkt (175g) kaurakeksejä

noin 80 g voi-kasvirasvalevitettä (Oivariini)

Täyte:

5 liivatetta

1 tlk (425g) mangoviipaleita sokeriliemessä

1 tlk (2dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

1 rs (200g) kevyttuorejuustoa, maustamatonta

1/2 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

2 rkl limetin mehua

1/2 dl appelsiini-mangotäysmehua

Päälle:

2 liivatetta

3 dl appelsiinimangotäysmehua

Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Hienonna keksit monitoimikoneella. Sulata rasva ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin.

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Valuta ja soseuta mangoviipaleet. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita mangosose, vaniljavaahto, tuorejuusto, sokeri, vanilliinisokeri ja limetin mehu.

Kuumenna appelsiini-mangomehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä juustoseoksen joukkoon hyvin sekoittaen. Levitä täyte keksipohjan päälle. Siirrä torttu jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.

Tee päällys. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen muutamaksi minuutiksi. Kuumenna desilitra mehua ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Siirrä kattila pois levyltä. Sekoita joukkoon loput mehusta. Kaada seos hyytyneen juustokerroksen pinnalle. Torttu saa hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli.

Irrota torttu vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.